top of page

SFEERTJES WISSELEN

Vind jij het spannend om kleur te bekennen in huis, om te kiezen voor een uitgesproken behang of ben je bang dat het snel gaat vervelen? Ja, ja, ook ik heb daar dus last van. Daarom deze blog post voor jullie. Waar ik je laat zien dat je niet hoeft te kiezen en je kleur flexibel kan inzetten.

 

SLAAPKAMER


Soms wil ik wakker worden in sprankelende kleuren, soms in witte wolken, soms wil ik naar bed in een jungle. Omdat ik niet kon kiezen welke sfeer ik in mijn slaapkamer wilde zocht ik naar een flexibele oplossing. Jullie hebben hem misschien al voorbij zien komen in mijn woensdagwoontip, het paneel bracht voor mij de uitkomst!


Het wisselen van je dekbed is in je slaapkamer al een grote sfeermaker. Zo koos ik voor verschillende setjes; geel van KWANTUM en licht roze van IKEA. Zo val ik soms in slaap in rustig roze en word ik soms wakker in knallend geel.

Maar ik wilde graag nog meer sfeer creëren waarmee ik kon wisselen en plaatste achter mijn bed een paneel. Aan de ene kant bekleed met een sprekend behangetje, aan de andere kant geverfd in diep groen. Elke keer als ik mijn dekbedovertrek wissel, wissel ik ook het paneel van kant. TADAAAAA, zo kies ik steeds voor een ander sfeertje. En als ik hem hier zat ben dan verplaats ik hem naar de woonkamer, of schilder ik hem over in een ander kleurtje. Zo gedaan!


LEUK EEN PANEEL? HOE DAN....


Wil je thuis ook aan de slag met zo'n paneel, dat snap ik!


DIT HEB JE NODIG:

  • multiplex plaat 9 mm (ik liet deze plaat op maat 80x200cm zagen)

  • grondverf (0,5 liter)

  • zijdeglans lak (1 liter)

  • lakroller

  • bakje voor verf

  • schuurpapier

  • behang (1 rol)

  • behanglijm

  • behangroller

  • mesje

EN DAN, EN DAN EN DAN?


1. Haal eerst met het schuurpapiertje de scherpe splinters van de randen.


2. Zet één kant van het paneel in de grondverf. Multiplex is onbehandeld hout, dit kan behoorlijk je verf opzuigen. Door het voor te behandelen met grondverf voorkom je dat je achtendertig lagen lakverf moet aanbrengen. Gebruik je in plaats van multiplex MDF, zorg dan voor een speciale MDF grondverf.


3. Is je grondverf droog dan kan je lekker lakken. Breng minimaal twee lagen aan voor een goede dekking. Neem ook de randen mee zodat je paneel aan alle kanten mooi is afgewerkt (note to self, ik vergat dit namelijk!).


4. Draai je paneel om en knip twee (afhankelijk van de maat van je paneel) behangbanen op maat. Smeer de ene kant van het paneel in met flink wat behanglijm. Denk na waar je de behang naad wilt hebben en plak je eerste baan op. Spreid deze goed uit over het paneel, zorg dat er geen luchtbellen of bobbels in zitten. Plak dan de andere baan hier tegenaan en laat dit drogen.


5. Je kan aan het paneel ook nog eens allerlei dingen hangen, haken en plakken. Wil je echt grote schilderijen hangen, kies dan voor een dikker paneel zodat spijkers of schroeven er niet meteen aan de andere kant weer uit komen. Ik hing aan het paneel ook een snoerlamp. Ideaal als je naast je bed geen lichtpunt hebt, maar wel een hanglamp wilt.
Veel plezier met deze klus en dat extra beetje kleur in huis!Producten:

behang: GAMMA verfkleur:.Comments


bottom of page