top of page

MIRROR MIRROR ON THE BALL

Terwijl ik dit schrijf heb ik net een dik feest achter de rug. Een spontaan feest, gebracht door de zon, gewoon in mijn eentje. Muziek keihard aan en gaan. Iets wat in deze tijden niet vaak meer spontaan gebeurt en wat ik dus koester. Hoe dit zo spontaan gebeurde kwam door hét interieur item waarvan ik denk dat iedereen er één zou moeten hebben.

 

DE SPIEGELBAL


Ik ken hem vooral nog uit de tijd dat ik slijpend met mijn armen uitgestrekt tegenover een jongen op een klassenfeest stond. Maar inmiddels gebruik ik hem ook regelmatig in mijn interieur concepten; de spiegelbal! Een item dat je interieur tot leven kan brengen, en ja, spontane feestjes gegarandeerd. In mijn eigen huis hing ik hem in mijn woonkamer. Op een beschut plekje waar hij soms de zon vangt. Wil jij dat ook? Kijk gedurende de dag wanneer de zon binnen valt en zoek de juiste plek. Het geeft je echt cadeautjes! Sommige ballen bestel je met een motortje waardoor hij kan draaien (wel aansluiten op stroom), maar je kan hem ook gewoon aan een touwtje hangen en zelf een zwieper geven. Jenneke, die ik al eerder hielp met een advies voor haar stek zet de spiegelbal gewoon op een kastje, zo kan ze hem makkelijk verplaatsen naar waar de zon schijnt. Kijk hoe het haar hele huis betovert!GEEN ZON?


Geen zon in de kamer? Geen paniek, want de bal doet het natuurlijk niet alleen op zonlicht. Schijn er een spotje of een ander lampje op en je hebt ook 's avonds feest! De spiegelbal doet het trouwens ook heel goed in ruimtes waar je best een beetje mag uitpakken, zoals het toilet of zoals ik laatst in een plan verwerkte; de slaapkamer! Hier hingen de bewoners hem in de nok van het dak waardoor de slaapkamer een sprookjesachtige sfeer kreeg.


KLEUR BEKENNNEN


Oké, eerlijk is eerlijk. Zo'n item moet natuurlijk wel in je interieur passen. Ben je net helemaal fan van gouden details kan je natuurlijk niet aankomen met een zilveren bol. Maar geen zorgen, er zijn meerdere varianten te vinden! Bol.com blijkt een behoorlijke collectie te hebben, helaas kon ik nog geen Nederlandse inkoper vinden die ook de rose gouden bal verkoopt, met de huidige kleurtrend zou dat in veel interieurs passen. Ook in de mijne! Check hieronder mijn selectie van toffe ballen. Doe jezelf een lol en bestel zo'n bol!
Kommentare


bottom of page