© 2020 by STUDIO STEK

DINSDAG - PINSDAG

25 Mar 2014

Het is weer Dinsdag Pinsdag! Iedere week geeft STUDIO STEK in een collage weer wat de belangrijke pins waren op het gebied van interieur en kleur. Wat kwam er langs op onze tijdlijn en welke pins van STUDIO STEK werden het meest gerepint. Zit jouw pin er tussen?

 

WEEK 12-13 TRADITIES

 

In onze familie houden we van tradities, sterker nog, we barsten ervan. Zo wordt er met sinterklaas nog steeds luidkeels richting openhaard gezongen als we in de weken tussen aankomst en vertrek van de beste man onze schoen bij de dichtgemetselde schoorsteen zetten. Ja, ik zet nog steeds mijn schoen! Jong geleerd is oud gedaan, en die spanning als je wakker wordt, of er daadwerkelijk iets in je schoen zit, dat wil je toch ook als 'volwassenen' niet missen?! Ik hou er van, al moet ik toegeven dat, nu er mini's in de familie bij zijn,de beleving meer klopt.

Met Pasen verstopt de Paashaas (nog steeds na al die jaren) gekleurde eieren in de tuin van mijn ouders. Vroeger beschilderde we deze eieren natuurlijk de avond voor het eerste paasontbijt met de mooiste kunstwerken en de grootste zorg, waarna ze in een mandje bij de deur wachtten op de Paashaas. De volgende ochtend was het spannend óf de paashaas wel langs was gekomen én waar dan de eieren verstopt lagen. De regel was dat je tijdens de voorbereidingen van het paas ontbijt niet al stiekem met een spiedend oog de tuin in mocht kijken want dan speelde je vals. Als de tafel met het opgepoetste zilverwerk behangen was mochten wij het ontbijt compleet maken met de verstopte eieren uit de tuin. Als gekken dolde we in het rond, eerst alle bekende plaatsen af om vervolgens nieuwsgierig alle nieuwe verstop plekken te ontdekken. Je vond je beschilderde eieren doorlopen van allerlei kleurtjes terug in het vochtige gras. Niks meer te zien van het kunstwerk van de avond ervoor.  Als we toen toch al pinterest hadden konden we onze lol op, inmiddels heeft het ei schilderen een hele andere wending en worden er hele kunstwerken op eieren gemaakt. En helemaal niet moeilijk! Met tape of krijt maak je de leukste creaties. Als ik nou zo'n werkplek had zoals in de collage, met zo'n wand met allerlei tools en zo'n fantastische werkbank dan was ik natuurlijk meteen aan de slag gegaan. Helaas heb ik die nog niet, daarom laat ik het ei schilderen toch nog een jaartje over aan mijn moeder, die heeft immers ook helemaal geen pinterest nodig want die maakt de mooiste konijnenkontjes!

 

Wil je meer inspiratie voor Pasen in je stek? Kijk dan eens op mijn seizoenen bord en natuurlijk op DINSDAG - PINSDAG voor alle pins uit de collage en hun bronvermelding.

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload