© 2020 by STUDIO STEK

VANDAAG IS ROOD...

14 Feb 2014

Hartjes vliegen je om de oren, mierzoete chocolade verleidingen, in welke vorm dan ook, zijn overal verkrijgbaar, aanbiedingen voor diners voor twee worden het internet op geslingerd. Alle winkels kleuren weelderig rood en roze. Je kan er niet om heen; het is Valentijnsdag. De dag van liefde... Ik heb persoonlijk geen band met Valentijnsdag het geeft me eerder kriebels van afkeer dan kriebels van vlinders. Tegen liefde heb ik echter geen afkeer, maar dat kan toch op elke dag! En dan de kleur rood, de kleur van de liefde, ook daar heb ik in zijn geheel niks op tegen. Sterker nog, ik weet dat rood een fantastische kleur is om te gebruiken in je interieur. Het past bij alles, van modern tot traditioneel en wat daar allemaal tussen valt. Rood is warm, gevaarlijk en stoutmoedig. Het trekt aan, zoals rode lippen, en waarschuwt, zoals remlichten. Het is de kleur van passie en blozende wangen. Van opwinding, romantiek, energie en verleiding. Rood is zo opvallend dat het onmiddellijk de aandacht krijgt. Het is een intieme kleur maar kan ook nervositeit en vermoeidheid opwekken. Het is agressief en woedend. In China staat rood symbool voor geluk en voor het huwelijk. Kortom rood is een super veelzijdige kleur. Daarom is het heerlijk om rood toe te voegen in je interieur. Een rood interieur geeft warmte en is dus goed te gebruiken in koele ruimtes of op plekken waar maar weinig zon komt. Rood is goed te combineren met verschillende materialen, het wordt stoer in combinatie met metaal, vloeit prachtig samen met hout en wordt zacht van wollige plaids of kussens. Combineer verschillende patronen met elkaar om een spannend effect te creëren. Hou wel rekening met de weerkaatsing van felle kleuren. Rood zal een zacht roze weerkaatsing geven op witte muren. Neem dit mee bij het maken van je plan. Wil je het gevoel van intimiteit creëren in een ruimte, dan is rood de perfecte kleur. Het sluit ons in en komt op ons af; een gevoel van geborgenheid. Signaal rood zet ons aan tot actie; werken en communiceren en is dus perfect voor in de werkkamer of op kantoor. Het wekt de eetlust op, dus waarom niet ook wat rood in de kantine of in de keuken?

Ik heb zelf jarenlang een voorliefde geahd voor rood en dat zag je terug in mijn kleding en in mijn interieur, rode wanden, een rode bank, rode kasjes en kussens. Het laat zich zo goed combineren dat je er alle kanten mee op kan. In combinatie met zwart en wit wordt rood heel krachtig en strak. Maar gebruik het eens in combinatie met blauw , paars, groen en oker voor een rustiek effect. Samen met paars en oranje krijgt rood een oosterse uitstraling en in combinatie met grijs en blauw tinten kan het ineens wat folkloristisch ogen.

Inmiddels is al het rood uit mijn leven verdwenen, in mijn kledingkast vind je nog maar weinig rode kleding en ook in mijn interieur is geen spatje rood meer te bekennen. Gelukkig is met het verdwijnen van de kleur niet de liefde verdwenen. De liefde voor deze veelzijdige kleur zal altijd blijven, en daarom is het gelukkig ook niet erg om rond Valentijnsdag ineens zoveel heerlijks rood om mij heen te zien.

 

Wil jij ook meer rood in je interieur? Wat dacht je van deze prachtige items!

 

|1. wandklok via 101shop.nl €19.95 |2. vloerkleed via Gimmii.nl €70 |3. Hemes linnenkast via ikea.nl €199 |4. opbergmand via vtwonenshop.nl €14.95 |5. Smeg koelkast via smeg.nl €850 |6. kussenhoes via H&M home €9.95 |7. Strandmon fauteuil via ikea.nl €199 |8. fair trade original plaid via wehkamp.nl €38.21 |9. coffetable via zuiver.nl €79 |10. hanglamp E27 via finders.nl €59 |11. vloerkleed via wehkamp.nl €899 |12. ladenkast via woonexpress.nl €199.

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload