© 2020 by STUDIO STEK

DINSDAG - PINSDAG

3 Feb 2014

Waar we vroeger nog plaatjes uit (woon) tijdschriften scheurden, pinnen we tegenwoordig alles wat onze interesse heeft op een digitaal prikbord; Pinterest!

In Nederland wordt dit social media kanaal al door 1.1 miljoen mensen gebruikt, vorig jaar stond dit aantal nog op 530 duizend. Een behoorlijke groei dus. De site is bedoeld om prikborden en collages te maken van onderwerpen die je interesseren. Oftewel een online collage van alles wat je boeiend vindt. De naam van de site is een samentrekking van de Engelse woorden pin en interest. Je pint dus afbeeldingen vast op de website, geen gescheur meer, de woonbladen blijven tegenwoordig netjes en heel. 

Ik maak voor mijn werk veel collages en kan me een leven zonder pinterest niet meer voorstellen. Waar ik vroeger uren aan het scheuren/scannen en browsen was kan ik nu met een simpel woord eenvoudig zoeken wat ik nodig heb om een juiste sfeer weer te geven. Maar je kan pinterest ook gebruiken om te zien wat er leeft in nederland. wat zijn de trends en welke pins zijn populair. Elke dinsdag is het pinsdag bij STUDIO STEK. In een collage geven we weer wat de trends van de afgelopen week zijn. Welke pins van STUDIO STEK zijn er het meeste gerepint en wat is er voorbij gekomen op onze tijdlijn.

 

De 5-6 week:

Typografie speelt een grote rol in het interieur. En dat hoeft helemaal niet meer zo klassiek te zijn als Riviera Maison ooit begon. Sterke duidelijke kreten komen klein en groot terug. De stoere materialen in combinatie met oud hout zijn populair. Sterke kleuren, zoals hier oranje, versterken dat beeld waarbij simplicity nog steeds centraal staat.

 

Wat zien we volgende week?

 

 

Bronvermelding: FOTO 1 - pinterest via bathroomcollections.blogspot.com, FOTO 2 - pinterst via flickr.com, FOTO 3 - pinterest via merchantdesign.blogspot.fr, FOTO 4 -  pinterest via nicestthings.com,  FOTO 5 - pinterest via luvocracy.com, FOTO 6 - pinterest via eijerkamp.

 

Kijk voor alle pins in deze categorie op DINSDAG - PINSDAG.

 

 

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload