© 2020 by STUDIO STEK

KWIJTEN

10 Dec 2013

Iets kwijt raken is misschien wel het stomste wat er is. Je zoekt je helemaal een breuk naar iets wat zich niet wil laten vinden, of wat jij in alle waarschijnlijkheid ergens hebt rond laten slingeren en waarvan je nu de plek niet meer weet. Super irritant en chagrijnig makend, helemaal omdat je stiekem weet dat het je eigen schuld is.

 

Nu zijn verschillende vormen van 'kwijten'. Zo ben ik bijna elke ochtend weer mijn sleutels kwijt... Op elke mogelijke plaats in huis zoek ik naar dat kleine bosje die er voor zorgt dat ik weer te laat op mijn werk kom.  Dit is echter misschien nog wel de meest vriendelijke vorm van 'kwijt'. Uiteindelijk blijkt namelijk altijd dat hij niet echt kwijt was maar dat ik hem gewoon even niet kon vinden. Dit zou je dus kunnen scharen onder een 'tijdelijke kwijt'. Er zijn bij deze 'tijdelijke kwijt' vorm ook dingen die zich langer schuil houden, misschien een dag, een week of een maand, maar altijd komen ze weer terug.

 

Dan heb je ook de 'uitleen kwijt', je weet dat je een dvd in de kast hebt staan maar kan hem nergens meer vinden, dan bedenk je je dat je deze hebt uitgeleend, maar aan wie was dat? Als je echt geluk hebt komt de dvd op een dag weer terug maar meestal belanden deze voorwerpen in een kast in een ander huisje.

 

Er is echter ook de meest verschrikkelijke kwijt vorm, de 'voor altijd kwijt', bij mij gaat dit meestal om kleding, dan heb ik weer eens een sjaal in een kroeg laten hangen die nergens meer te bekennen is of ik kom er ineens na maanden achter dat ik nergens meer weet waar die lekkere broek is. Dat is nog wel het meest opmerkelijke, hoe kan je nou ineens een broek kwijt raken? Ben ik dan een keer in mijn blote billen naar huis gelopen? Of je bedenkt bij thuiskomst dat je je dure leren handschoenen in de trein hebt laten liggen, of nog erger; je laptop, kunstbeen of auto sleutels. Toch heb je nog een beetje geluk als je iets in de trein kwijt raakt. De NS heeft een depot voor gevonden voorwerpen. Hier worden door eerlijke vinders of trein personeel jaarlijks zo'n 80.000 spullen naar toe gebracht. 45% van de spullen wordt weer herenigd met de eigenaar. De spullen die 3 maanden blijven liggen worden uiteindelijk opgekocht of gerecycled. Toch zijn er altijd producten die nooit geclaimd worden en te leuk zijn om weg te gooien. Deze vergeten producten hebben een make-over gehad van Artemis studenten en worden nu tentoongesteld tijdens de Lost & Found popup expositie van de NS.

 

Misschien kom je nog iets van jezelf tegen....   

 

Wie, Wat, Waar..

De Lost & Found-expositie en pop-up store.
Amsterdam Centraal, spoor 2 (naast de Burger King)

 Geopend van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december (10:00 – 19:00).

 

 

 

 

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload