© 2020 by STUDIO STEK

STEKS PROJECT - de koelkast

18 Nov 2013

Daar waar ik altijd voor anderen hun huis mooi maak ben ik nu eindelijk eens begonnen aan mijn eigen huis. En dat werd ook echt wel eens tijd! Ik vergeleek mijzelf altijd met een psycholoog. Niet dat ik nou veel verstand heb van de psyche maar je hoort wel dat juist die mensen het moeilijk vinden om hun kinderen op te voeden. Ze kunnen hun vak heel goed beoefenen maar niet toepassen in hun eigen leef omgeving. Zo zat het ook met mijn huis. Voor mijn werk ben ik altijd bezig met wonen, styling en creëren maar thuis, ho maar. Eindelijk hebben mijn vriend en ik de energie gevonden om ook eens bij ons zelf aan de slag te gaan. Het werd een mooi project waarbij steeds grotere plannen gemaakt werden... Laten we realistisch blijven en beginnen bij de woonkamer, de gang en de keuken.  Snel leg ik wat verfstalen, stofjes en houtsoorten op onze eettafel, ik moet immers mijn vriend nog overtuigen over de kleuren. Hij heeft zelf een vorm van kleuren blindheid en ziet bepaalde kleuren heel anders dan ze werkelijk zijn. Zou toch niks zijn als hij in zijn eigen huis lelijke kleuren ziet, Daar moeten we dus eerst mee aan de slag. We kiezen uiteindelijk een mooie groen voor in de keuken en de gang. Onze keuken is al oud en we zouden eigenlijk een nieuwe moeten maar tot die tijd leuken we het op met een verfje. Vol goede moed gaan we aan de slag en schilderen alles mooi strak af. Als de muur droog is zetten we de spullen weer terug tegen de muur. BAM, die grote, witte, logge, lelijke koelkast steekt ineens wel erg af tegen die groene muur. We besluiten ook onze koelkast mee te nemen in ons project. Het kost even wat geduld en tijd maar uiteindelijk past de koelkast helemaal in het geheel.

 

STAPPENPLAN:

 

FOTO 1 - Neem de koelkast helemaal af met ontvetter. Ik gebruik altijd St Marc dit is namelijk een biologisch afbreekbare oplossing in tegen stelling tot bijv. amoniak. Onthoud wel dat je St Marc altijd moet na spoelen omdat  deze een filmachtig laagje kan achter laten. Schuur na het ontvetten de koelkast met licht schuurpapier op en neem hem daarna nog eens af met een ontvetter en water.

 

TIP: Maak altijd je oppervlaktes schoon voordat je gaat schuren hiermee voorkom je dat je vuil in je oppervlak schuurt.

 

FOTO 2 - Zet de primerlaag op. Een primer zorgt voor een goede hechtlaag bij een glad oppervlak. Gebruik voor de moeilijke delen een kwast en voor de grote delen een roller.  Je kan een primer kopen bij elke bouwmarkt, wil je je echter goed laten adviseren en het beste resultaat krijgen ga dan naar een verf speciaalzaak. (regio velsen en haarlem - RIGO verfcentrum IJmuiden) Wij gebruikte Unigrund universele hechtprimer van CWS in het grijs.

Schilder niet de rubbers mee van de koelkast, deze zullen anders door de verf snel uitdrogen en niet meer goed functioneren.

 

FOTO 3 en 4 - Als de primer laag droog is kan je deze licht op schuren en weer afnemen met St Marc. Vergeet ook nu weer na te spoelen met water.

 

FOTO 5 - Nu kan het echte schilderwerk beginnen! Bedenk goed dat je de koelkast goed wil kunnen afnemen als hij straks in gebruik is. Een hoogglans verf laat zich daar het beste voor lenen. Kies dus geen matte verf uit. Wij hebben gekozen voor een vier seizoenen zijdeglans lak van REXO in de kleur Authentiek van GAMMA. Lak de koelkast twee keer af voor het beste resultaat.

 

FOTO 6 - TADA!!...Ineens past de koelkast weer helemaal bij de muur.

 

De volgende stap is om het metalen kasje te vervangen voor mooie houten planken. Die zijn al in huis... nu nog de tijd vinden voor dit volgende project.

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload