© 2020 by STUDIO STEK

GEEL - DAS HEUS NIET LELIJK...

12 Aug 2013

Tijdens mijn workshop over kleur vertel ik iedereen dat ik een hekel heb aan geel. Dat komt vooral door de invloed van mijn moeder. Als klein meisje maakte het een enorme indruk op mij dat mijn moeder geel niet mooi vond. Zoals een klein meisje nog graag de standpunten van haar ouders inneemt, besloot ik; geel is lelijk.

Deze afspraak met mezelf werd behoorlijk op de proef gesteld toen alle kinderen bij ons thuis een 'nieuwe' kamer kregen. Bij IKEA zochten we de meubels uit. De serie BOJ was er in drie kleuren. Mijn oudste zus kreeg alles in het blauw, mijn middelste zus mocht alles in haar kamer rood, en toen was alleen geel nog over voor mij. Kreeg ik nou van mijn moeder een gele kamer? Gelukkig beperkte de kleur zich tot de bureaulades en kreeg ik tijdens het pimpen van mijn kamer ook een nieuwe glinster spikkel vloer in het wit, wat heel veel goed maakte. Toch heeft de gele toevoeging in mijn kamer er nooit toe bijgedragen om mijn mening te herzien. Geel was en is lelijk. 

 

Nu, zo'n 25 jaar later betrap ik mij ineens op een bedrog aan mezelf. Geel is lelijk vond ik toch? In gele kleding zal je mij niet snel zien, geel in mijn interieur al helemaal niet, die afspraak heb ik immers met mezelf gemaakt. 

Wat is er dan afgelopen weekend gebeurd? Na een bezoekje aan de G-star outlet zit ik thuis op de bank met een knalgeel lang vest. Op dat moment ben ik me nog niet bewust van de verloochening aan mezelf. Die komt pas als ik samen met mijn vriend in de Hema sta. De gekleurde snoeren, met aan het einde een fitting, zijn in de aanbieding, we willen het huis eens goed onder handen nemen dus; super leuk voor in de slaapkamer, zeg ik hem. In combinatie met grijs en wit op de wanden en onze sloophouten bedombouw kan dat een heerlijk frisse slaapstek opleveren. 

WAT?! Stel ik nou werkelijk voor om geel te gebruiken in de slaapkamer? Kritsch kijk ik eens naar mezelf, dat gele vest, dat gele snoer, en al het andere geel om mij heen.....Ineens zie ik overal geel, tijdschriften staan er bol van en meubels zijn steeds meer ook in geel verkrijgbaar. Is geel het nieuwe zwart?

 

Ik moet de voorbeelden die ik gebruik tijdens mijn workshop maar eens aanpassen, misschien is geel tóch niet zo lelijk. 

 

Bronvermelding: FOTO 1 - STUDIO STEK, FOTO 2 - pinterst via folkabout.tumblr.com, FOTO 3 - pinterest via studiojoyz.blogspot.nl, FOTO 4 - Tavlor & Posters, beeld via pinterest  rum21.se

 

PINTERST INSPIRATIE - STEKS IN GEEL

Please reload

BLOG's

DINSDAG - PINSDAG; BLUE MONDAY

19 Jan 2015

1/10
Please reload

NIEUWS

14 Mar 2014

7 Mar 2014

3 Mar 2014

Please reload